Neuscorrectie

09bf8611a401a0e1f534e3b0632c96f5

Gelaatsbehandeling

Neuscorrectie

Neuscorrecties (rhinoplastiek)

Bent u niet tevreden over de grootte of vorm van uw neus, dan kan dat een onzeker gevoel geven, maar ook daarvoor hebben wij mooie oplossingen. Er zijn nogal wat mogelijkheden, om uw neus de gewenste vorm te geven.

Bij een neuscorrectie is het mogelijk om de vorm maar ook de grootte van uw neus aan te passen, de neusvleugels te versmallen, een bolling of bobbel op de neusbrug te verwijderen maar ook om de neustip (puntje van de neus) aan te passen.

Een scheefstaande neus rechtzetten of de hoek tussen neuspunt en bovenlip aanpassen, behoort ook tot de mogelijkheden. Een neuscorrectie kan ook helpen bij een aangeboren afwijking of ademhalingsstoornissen, of om het esthetisch aspect te verbeteren na een ongeluk.

Neusverkleining

Deze operatie voor verkleining van de neus vindt plaats onder algehele narcose. Via de binnenkant van de neus, worden botweefsel, kraakbeen en de neusvleugels opnieuw in model gebracht. De vorm van de punt van de neus, maar ook de hoek van de neus met de bovenlip, kunnen aangepast worden. Daarnaast kan de plastisch chirurg eventuele krommingen of een bobbel op de neusbrug verwijderen, uw neus rechtzetten, de breedte en of de lengte aanpassen en ook, indien nodig, de neusgaten verkleinen.

Neustipcorrectie

Bij deze minimaal invasieve ingreep wordt er naar gestreefd om het uiterlijk van de punt van de neus aan te passen; bijvoorbeeld om een wipneus te corrigeren

De punt van de neus van bestaat voornamelijk uit kraakbeen en bindweefsel. Doordat de plastisch chirurg het kraakbeen modelleert, kunnen wij het uiterlijk van de neus corrigeren en verfraaien. In de meeste gevallen kan de chirurg de ingreep uitvoeren via de binnenkant van de neusgaten en zult u er geen zichtbare littekens aan overhouden.