Ooglidcorrectie

GELAATSBEHANDELING

Ooglidcorrectie

Maakt een eind aan uw vermoeide en verouderde blik!

c244d93d4977031e856b2912aad1a9cdf0e54e39-00000117

De ooglidcorrectie, ook wel Blepharoplastiek genoemd, is een van de meest uitgevoerde ingrepen in de plastische chirurgie. Dit komt doordat bij het overgrote deel van de bevolking, na verloop van tijd huidverslapping van de oogleden optreedt. De ingreep wordt onder lokale verdoving uitgevoerd en u kunt dezelfde dag weer naar huis; dit noemt men een poliklinische procedure.

Wanneer is een ooglidcorrectie voor u de juiste behandeling?

U heeft een vermoeide blik, wallen onder de ogen die ontstaan door huidverslapping, erfelijke aanleg en/of levensstijl. Door de huidverslapping komen de zogeheten vetpockets naar buiten en zo ontstaan de wallen. Ook boven de bovenoogleden, kan een vet hernia plaatsvinden. Deze vetpockets worden meestal verwijderd door onze plastisch chirurgen. Door een goede excisie van het teveel aan huid, vet- en soms spierweefsel rondom uw ogen, krijgt u weer die frisse, open blik die u had toen u jong was.

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie wordt voornamelijk uitgevoerd bij ‘hangende’ oogleden. De vetpockets kunnen ook op de oogbol drukken, waardoor u constant u voorhoofdspieren gebruikt om uw ogen te ontlasten. Hierdoor kunt u hoofdpijn krijgen en ook vermoeid raken. Daarnaast krijgt u door het herhalen van het optrekken van de wenkbrauwen, diepe statische rimpels in het voorhoofd. Met een relatief snelle en veilige ingreep zijn deze verschijnselen zo weer verleden tijd.

Onderooglidcorrectie

Naast de ooglidcorrectie boven uw ogen, kunt u ook onder uw ogen een correctie krijgen. Het kan gebeuren dat u door vermoeidheid blijvende wallen krijgt of verslapte onderoogleden. De onderooglidcorrectie, die wij bij Amsterdam Aesthetics uitvoeren, is een bijzondere chirurgische ingreep. Bij andere klinieken halen sommige artsen alleen de huid en het vet weg, zodat u geen wallen heeft, maar tegelijkertijd krijgt u een holle blik.

Behandeling

Bovenooglidcorrectie

 Voor de ingreep wordt u eerst verdoofd en daarna wordt de overtollige huid boven uw ogen verwijderd. Hiervoor wordt een heel kleine incisie gemaakt in de huidplooi. Door voor deze plek te kiezen, zal er geen litteken zichtbaar zijn. In sommige gevallen haalt de plastisch chirurg ook de vetpockets boven de oogleden weg zoals eerder vermeld.

Onderooglidcorrectie

Onze internationaal geschoolde plastisch chirurgen gebruiken een andere techniek waarbij naast de huidexcisie de vetpockets deels worden weggenomen en het resterende vet weefsel, wordt herplaatst zodat u nooit een holle blik krijgt. U kunt bij Amsterdam Aesthetics ook kiezen voor een gecombineerde boven-en onderooglidcorrectie. Dan bent u met 1 behandeling klaar!

Na de ingreep

Een ooglidcorrectie is voor onze plastisch chirurgen een zeer vaak uitgevoerde ingreep. Ons team heeft al duizenden ooglidcorrecties succesvol uitgevoerd. Direct na de ingreep bent u in principe nog steeds verdoofd.

Als u gekozen heeft voor een narcose of lokale sedatie dan dient u na de ingreep nog twee uur te blijven. U moet namelijk eerst goed wakker worden voordat u naar huis mag gaan. Uiteraard worden uw ogen door een van onze medewerkers vakkundig gekoeld om zo de meeste zwellingen tegen te gaan.
Dit gebeurt meestal met een ice pack. Als de ogen goed gekoeld zijn, mag u daarna rustig aan naar huis

U zou er goed aan doen om thuis alvast 4 plastic zakjes te vullen met doperwtjes en die in de vriezer te leggen. Door de vorm van de erwtjes kunt u juist de plekken die gekoeld moeten, goed bereiken, hetgeen het herstel sneller bevordert. In de praktijk blijkt dat u veel minder napijn heeft als uw ogen goed gekoeld worden. U moet thuis doorgaan met koelen, maar niet meer dan 10 minuten per keer. Zorg er ook voor dat er een doek tussen de ijsbril en uw ogen zit, om bevriezing te voorkomen.

U dient er vooral ernstig rekening mee te houden dat u absoluut niet zelf mag autorijden na een ooglidcorrectie. Dit komt omdat u een verdoving heeft gekregen en er hechtingen in uw bovenoogleden zitten, waardoor u niet als bestuurder mag deelnemen aan het verkeer. U moet er dus voor zorgen dat u iemand heeft die u naar huis rijdt of anderszins begeleidt.

Onze internationaal geschoolde plastisch chirurgen gebruiken een andere techniek waarbij naast de huidexcisie de vetpockets deels worden weggenomen en het resterende vet weefsel, wordt herplaatst zodat u nooit een holle blik krijgt. U kunt bij Amsterdam Aesthetics ook kiezen voor een gecombineerde boven-en onderooglidcorrectie. Dan bent u met 1 behandeling klaar!

Resultaat

Ondanks dat u een chirurgische ingreep heeft ondergaan, zult u niet direct resultaat zien. In het begin kan dit niet erg motiverend zijn, maar u deint uw uw ogen vooral de tijd geven om te herstellen.
Na een ooglidcorrectie zijn uw ogen nog gezwollen en rood. Dit is een normale reactie na een ingreep en hierdoor kan het wat tijd kosten voor u resultaat gaat zien. Het definitieve resultaat zal zich na een paar maanden openbaren. U wordt binnen een paar maanden aanzienlijk jonger geschat.

Na een paar maanden volgt de eindcontrole waarbij een foto wordt gemaakt. U krijgt vervolgens een plaatje te zien van voor en na uw ooglidcorrectie. Het resultaat blijft ongeveer 10 jaar.

Napijn

Iedere patiënt ervaart een ooglidcorrectie weer anders. Het is van te voren lastig om te zeggen of u veel last krijgt van napijn. Meestal valt de pijn mee. Dankzij de goede koeling heeft u vaak al voldoende aan een paracetamol tegen de napijn. Ook kunt u alleen na de ingreep zelf wat pijn ervaren door de eventuele zwellingen.

U zult merken dat de bloeduitstortingen en zwellingen minder worden door te koelen.
Wat belangrijk is om zwellingen te minimaliseren, is om een 1 week van te voren te beginnen met een arnica kuurtje. Deze tabletjes kunt u kopen bij elke drogist en zijn homeopathisch. Als u die pilletjes elke dag inneemt 5 dagen voor de ingreep, zult u sneller herstellen.

De meeste patiënten nemen na de ooglidcorrectie een paar dagen vrij. Dit is namelijk de periode waarin uw gezicht gezwollen en rood kan zijn. Als u naar buiten gaat, doe een zonnebril op om het verse litteken niet bloot te stellen aan de zon, anders kan het litteken gaan verkleuren.
Na vijf dagen komt u op controle bij ons en zal de arts de hechtingen verwijderen en kunt u eventueel weer make up dragen.

Risico’s

U kunt risico’s minimaliseren door een kliniek te kiezen waar gerenommeerde plastisch chirurgen werken. Helaas is er in Nederland een wildgroei ontstaan waardoor basis- en  huisartsen ooglidcorrecties uitvoeren tegen een lager tarief. Een ooglidcorrectie ondergaan bij zo een arts is echt af te raden. Deze ingreep valt utsluitend en alleen onder het specialisme ‘plastische chirurgie’. Sommige oogartsen voeren deze ingreep ook uit, hetgeen ook valt af te raden.

Post operatieve mogelijke complicatierisico’s :
• Tijdelijk gevoelloosheid van het ooglid
• Hematoomvorming; een inwendige bloeding waarbij het bloed tussen de omliggende weefsels terecht komt, wat een  blauwe plek kan veroorzaken, die echter ook weer wegtrekt.
• Kleurverschil van de huid ten opzichte van litteken
• Droge ogen
• Hechtingen die losschieten
• Infectie van het wondgebied
• Pijn
• Nabloeding
• Negatieve reactie op de verdoving
• Onbevredigend esthetisch resultaat
• Specifiek voor het onderooglid: Ectropion, het naar buiten draaien van het onder ooglid.

Krijgt u een zwelling en/of heeft u verhoging? Direct bellen met ons alarmnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is de eerste 24 uur na de ingreep.

Voorlichting

Uiteraard is het belangrijk dat u een aantal dingen niet doet na een ooglidcorrectie. De arts zal u hierover voorlichten. Het is belangrijk dat u zich aan zijn regels gaat houden om het herstel te bevorderen.

U wordt aangeraden om te stoppen met roken als u rookt. Begin hier al enkele weken voor de behandeling mee om afkickverschijnselen tijdens de behandeling te voorkomen. Roken heeft namelijk een negatief effect op de doorbloeding van het weefsel. Hierdoor herstelt het lichaam minder goed na de behandeling. Daarnaast versnelt roken het verouderingsproces waardoor een nieuwe behandeling al snel weer nodig is. U heeft dan eigenlijk een ooglidcorrectie laten uitvoeren waar u weinig plezier van heeft.

Daarnaast mag u een aantal dagen voor de behandeling geen alcohol drinken. Een paar dagen na de behandeling mag u met mate weer alcohol drinken. Na de behandeling mag u de eerste dag niet douchen. De volgende dag mag u na een ooglidcorrectie gewoon weer douchen. In principe mag u na de behandeling gewoon weer aan het werk. Blijf uit de zon om verkleuring van het litteken te voorkomen.